Csirke brokkolival gyömbérszószban
- 200g kicsontozott csirkemell
- 1 fej brokkoli
- 2 kisebb petrezselyemgyökér
- 1 szál kisebb sárgarépa
- fél liter dasi (a higítási arányok az üvegen láthatók)
- kukoricakeményítő, kevés hideg vízben elkeverve
- 1 kanál frissen reszelt gyömbér leve
az ízesítéshez
- 1 kanál szaké
- 1 kanál mirin
- 1 kanál cukor
- 1 kanál világos szójaszósz
A csirkehúst vágd kétcentis kockákra. A brokkoli virágait szedd le (a szárára nincs szükségünk), és harminc másodpercre dobd forró vízbe. Utána csepegtesd le, tedd félre.
A petrezselemgyökeret tisztítsd meg, majd vágd 6-8 darabra. A répát is vágd falatnyi darabokra. A zöldséget és a húst tedd a dasiba. Addig főzd, amíg a petrezselyem is megpuhul. A keletkező habot szűrővel távolítsd el.
Add hozzá az ízesítőket, majd a vízben elkevert keményítőt. Addig kevergesd alacsony lángon, amíg besűrűsödik.
Tálalás előtt keverd el benne a gyömbért.